Hírek kategória bejegyzései

Hírek

Kollégiumi jelentkezés

A sikeres felvételi után a kollégiumi helyek listáját böngészed, ám nem vagy egészen képben, mit hogyan meddig? Segítünk eligazodni! Íme néhány hasznos tipp, mire ügyelj a Corvinus, ELTE, BME, PPKE, SOTE és a MÁSZ kollégiumi jelentkezéseinél!

Kategória: Hírek | Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

Vizsgafelező sörözés

Még mindig a vizsgákkal küszködsz, s úgy érzed, talán sosem lesz vége a megpróbáltatásoknak? Vagy éppen a héten lesz az utolsó megmérettetés? Tedd egy kicsit félre a tételeket, és gyere el egy laza vizsgafelező sörözésre, melyen nem csak velünk, de … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek | Szóljon hozzá most!

Mikulásváró Jóvilágvan koncert

Egyre korábban sötétedik, fagyosabbak a nappalok is, ezért legszívesebben csak összekucorodnál az illatos, mécses-hangulatú, halk háttérzenés négy fal között? Ne most tedd! Néhány nap múlva Budapestre is megérkezik a Mikulás, mi pedig nem is akárhogyan köszöntjük a “fehérszakállút”. Ahelyett, hogy otthon várakoznál, csatlakozz inkább hozzánk, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek | Szóljon hozzá most!

Színházba járni jó! – Háy János: Nehéz

Mert nagyszerű randi programnak vagy csak sima kikapcsolódásnak. Munka és iskola után vagy éppen helyett. Mélyebb gondolatok felé terelhet csupán egy-egy jelenete, mondata a darabnak, kiragadva minket a hétköznapok mókuskerekéből. Már az ókori görögök is tudták, hogy nem csupán társadalmi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek | Szóljon hozzá most!

Prágai koszorúzások

„A jog és az igazság volt eddig a fegyverünk, és lesz a jövőben is..” Esterházy János A Kaszás Attila Diákkör csapata Prágában, cseh- és morvaországi magyarok társaságában emlékezett meg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 164. évfordulójáról. A nemzeti ünnep … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Blog, Hírek | Szóljon hozzá most!

„Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim”

Valószínűleg sokunk fülében visszacseng Kaszás Attila hangja, ahogy a Padlás című musical egyik ismert dalának utolsó sorát énekli. Öt éve már, hogy a felvidéki származású színművész, akinek nevét diákkörünk is büszkén viseli, hirtelen elhunyt. Vajon mit üzenne nekünk ma ez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most!

A foltos nyakorján estéje – Felvidéki vizsgasirató sörözés

A foltos nyakorján, köznapi nevén zsiráfusz hosszúnyakusz főleg Afrika kietlen tájain fordul elő. Azonban a kies Budapesten, a Margitról elnevezett híd közvetlen közelében is található egy hely, mely Osterbrau névre hallgat, és az itt őshonos nyakorjánok legfőbb célja az, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek | Szóljon hozzá most!

Karácsony

Kategória: Hírek | Címke: | Szóljon hozzá most!

CsCs filmest

Ha sokat voltál már a bulik sztárja, de már nyomaszt a vizsgák árja, kapcsolódj ki mára és nézd meg velünk mit ajánl a KAD filmtára! Csehszlovák Csütörtök (filmek amelyek nélkül a karácsony közeledte elképzelhetetlen) december nyolcadikán 19:00 órai kezdettel! A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek | Címke: , , , , | Szóljon hozzá most!

Budapest után hazatérni – Vendégünk Elek József

Sokszor hallani arról, hogy Magyarországon szerzett diplomával nem lehet hazatérni Szlovákiába, mert ott képtelenség vele érvényesülni. A magyar tanulmányok alatt elfelejtünk szlovákul, nem tanuljuk meg a szlovák szakkifejezéseket, az otthoni rendszert. Karriert ezek után csak Magyarországon építhetünk – vagy nyugati … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek, Nincs kategorizálva | Címke: , , , | 1 hozzászólás