geroj bejegyzései

Színházba járni jó! – Háy János: Nehéz

Mert nagyszerű randi programnak vagy csak sima kikapcsolódásnak. Munka és iskola után vagy éppen helyett. Mélyebb gondolatok felé terelhet csupán egy-egy jelenete, mondata a darabnak, kiragadva minket a hétköznapok mókuskerekéből. Már az ókori görögök is tudták, hogy nem csupán társadalmi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Hírek | Szóljon hozzá most!

Évnyitó Felvidéki Sörözés

Szeptember első hetei sok esetben még nem a tanulásról szólnak, hiszen a legtöbb egyetemen ekkor zajlik a beiratkozás és a kollégiumi beköltözés is. A laza évkezdés egyik kihagyhatatlan része a Felvidéki Sörözés: könnyed, kötetlen, beszélgetős és ismerkedős est nem csak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!

Felvidéki vizsgatemető-piknik

Egyesek már befejezték a vizsgaidőszakot, mások még szenvednek néhány utóvizsgával, de már ők is láthatják a fényt az alagút végén. Annyi biztos, menthetetlenül kitört a nyár. Még mielőtt ki- vagy átköltöznél az egész szemeszterben bérelt kis szobádból, még gyere el … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!

„Maradunk itt…”- Cseh Tamás emlékest

Kevés olyan előadó van, akinek a dalai 20, 50, 100 év múlva is ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint a megírásukkor. Sosem válnak unalmassá, vagy mennek ki a divatból, mert mindenki megtalálja bennük a számára fontos mondanivalót. Az ilyen zenészek a legendák. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!

Tisztújító taggyűlés

Fontos nap 2012. április 11-e a Kaszás Attila Diákkör történetében. Első születésnapunk ünneplésén kívül tisztújító taggyűlést tartunk, amikor is minden tag élhet szavazati jogával, és eldöntheti, hogy az elkövetkezendő évben kik kerüljenek az elnökség tagjai közé. Ezen gyűlés azért is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!

Prágai koszorúzások

„A jog és az igazság volt eddig a fegyverünk, és lesz a jövőben is..” Esterházy János A Kaszás Attila Diákkör csapata Prágában, cseh- és morvaországi magyarok társaságában emlékezett meg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 164. évfordulójáról. A nemzeti ünnep … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók, Blog, Hírek | Szóljon hozzá most!

Tabuk nélkül – Szlovákia a választások után

Politikai botrányok, népszámlálás és előrehozott választások. Eseménydús volt az utóbbi pár hónap Szlovákia számára, amelyet csak tetézett a választások eredménye: 1989 után elősször szerzett abszolút többséget egy párt a parlamentben. Mindez rengeteg kérdést, megannyi lehetőséget vet fel a szlovák bel- és külpolitika jövőjének … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!

Könyvgyűjtés!

Könyvgyűjtési akció indult felvidéki iskolák számára. A Rákóczi Szövetség és a Kaszás Attila Diákkör közös szervezésében a Szenczi Molnár Albert Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola számára április 2-ig, tehát még másfél hétig várjuk a könyveket. Eddig sem kevés kötet gyűlt össze … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!

„Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim”

Valószínűleg sokunk fülében visszacseng Kaszás Attila hangja, ahogy a Padlás című musical egyik ismert dalának utolsó sorát énekli. Öt éve már, hogy a felvidéki származású színművész, akinek nevét diákkörünk is büszkén viseli, hirtelen elhunyt. Vajon mit üzenne nekünk ma ez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most!

Gumiszoba monológok

Négy fal. Puha, kipárnázott fehér szoba. Egy rés az ajtón. Hat fürkésző szempár. Előre- hátra dülöngélő testek, kényszerzubbony, Xanax. Hat ember, akiken elhatalmasodott az őrület. Furcsa gondolatok, félelmek, érzések, fájdalmak, perverziók. Meg nem értett és kiábrándult emberek. Mind ülnek a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Akciók | Szóljon hozzá most!