Elérhetőség

Kaszás Attila Diákkör
Rákóczi Szövetség
Szász Károly utca 1.
1027. Budapest

Információ: info[KUKAC]kadbudapest.hu

Telefon: +3620 3789 720 (Stubendek Attila)

Elérhetőség bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. János hozzászólása:

  Szép napot!
  Kérdezni szeretnék amennyiben lehetséges. Szlovákiai magyarként amennyiben felvesznek állami ösztöndíjas képzésre lehetőségem van kérvényezni azt hogy az iskola után amit lekell dolgozni Szlovákiában dolgozzam le? Ha igen akkor mi van abban az esetben hogyha ez a törvény időközben változik például a tanulmányaim megkezdése után 2 évvel?
  A válaszokat előre is köszönöm.

  • Török Bianka hozzászólása:

   Kedves János!
   Konkrétan sajnos nem tudok segíteni, mert én önköltséges vagyok, viszont azt tudom, hogy lehetséges kérvényezni, hogy Szlovákián dolgozd le az adott éveket.Amennyiben változik a törvény, szerintem rád nem fog vonatkozni mivel akkor te azt a szerződést írtad alá.Ez pl olyan, hogy aki kapott ösztöndíjat, és utánna egy évvel behozták ezt a szabályt, ha jól tudom neki nem kellett ledolgozni az éveket.Remélem valamennyire segítettem, de ennek nézz utánna jobban :) vagy majd biztos válaszol aki erre kompetens.

 2. Tárnok Balázs hozzászólása:

  Kedves János!

  Amennyiben felvesznek ösztöndíjas képzésre, egy hallgatói szerződést kell aláírnod. Az új felsőoktatási törvényhez elfogadtak egy kormányrendeletet is, amely arról szól, hogy a szerződésben foglalt időnek a felét szülőföldön is le lehet dolgozni. “Ha például egy 6 féléves ösztöndíjas képzést követően a származási országában teljesíti a munkavállalási kötelezettségét a határon túli magyar fiatal, 12 félév, tehát 6 év helyett csak 6 félévet, azaz 3 évet kell ott dolgoznia.” (Oktatási Hivatal). Így a külhoniak a szülőföldön való munkavállalásuk esetében még kedvezőbb helyzetbe is kerülnek.

  A másik kérdésre: az a jogszabály az irányadó, amely a tanulmányaid megkezdése idején volt hatályban. Tehát nem változtat a helyzeten, ha a későbbiekben változnak a jogszabályok.

  üdv,
  Tárnok Balázs

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>