Jóvilág lesz a Dürer Kertben!

Interjú a Jóvilágvan énekesnőjével, Bokor Rékával

Még nem tudod, hol ereszted el a hajad utoljára a könyörtelen vizsgaidőszak előtt? Mi tudjuk! December 11-én a Dürer Kertben lemezbemutató koncertet ad a Jóvilágvan, ezért egy kis ráhangolódásként kikérdeztük a zenekar énekesnőjét, Bokor Rékát. Olvasd el, emészd meg, gyere el!

Kezdjük az elején: miért épp Jóvilágvan?

Mi más?! Örülünk, hogy élünk, zenélünk.

Hogy találtatok egymásra? Mióta zenéltek együtt?

Máté, Zolán, Pál, Gazo már az iskolás évek alatt egymásra találtak. Bálintot Barton találtuk meg, mikor véletlenül együtt játszottunk. Tomit, Petit a párkányi baráti társaságban, Boriszt (dalszerzői minőségben) a Duna partján egy köteg vers átnyújtásakor találtuk meg. Engem Pál talált meg. A zenekar 2007-ben alakult végül meg.

Hogy kupálódtatok az évek során a mai formátokra?

Azzal kezdtük, hogy Pál ötleteit próbáltunk befogadni. Néha szkeptikusak voltunk, de éreztük, hogy ebből valami nagyon jó fog kikristályosodni. Én kezdetben öröm- és még krokodilkönnyeket is hullattam. Aztán próbáról próbára összecsiszolódtunk, láttuk ki miben erős, kinek milyen zenei megoldások jutnak eszébe egy témáról, improvizáltunk és tanultunk hangról hangra is. Aztán kialakult hogyan tudunk együtt muzsikálni, mit szeretnénk belőle kihozni, miért és hogyan.

Hogy tekintesz mai szemmel a kezdeti jóvilágvanra?

Nagyon aranyosak lehettünk. A fiúk folyamatosan tanultak, fejlődtek. Egy-egy koncert előtt fájt a hasam az izgalomtól, meg jégcsapok voltak a kezeim (na jó, néha még mindig fagyosak). De tudtam, a srácok mellett biztonságos a színpad. S egyre otthonosabb lett. Érdekesnek tartom, hogy nem volt bennünk semmi: údekirályakleszünk, felfaljukavilágot, meggazdagszunkejdejólesz! Örültünk egymás társaságának és annak, hogy a közös zenélésből jó dalok születnek.

Melyik koncertetekre emlékszel vissza a legszívesebben? Mi a különlegessége?

Hát az idei DH táborban valami hihetetlen jól éreztük magunkat, pláne, hogy Bóna és Dolník uraknak köszönhetően body surf-ölhettem is. Azt sose felejtem el! A törzshelyünkön, a párkányi Greenben, mindig élmény fellépni. Vagy egy tavalyi KAD-os Mikulás partyn nem bírta a bulit a végfok, ezért néha nem szólt a mikrofonom, de ezeken a közönség közös éneklése mindig felülemelkedett! Tusványoson a színpad óriási volt és izgalmas. Az idei Veréb Fesztiválon pedig elsőként játszottunk, bár alig voltak érdeklődők, de olyan felszabadult volt a zenekar, hogy iszonyat jó volt zenélni.

Milyenek a próbák? Vannak rögzült kis hagyományaitok?

Ha a standard egy órás késés próbai hagyománynak számít, akkor feltétlenül van! Egyébként igyekszünk hetente legalább egyszer próbálni, most már van egy jól felszerelt próbatermünk, élvezet ott lenni és még túl hideg sincs. A próbák persze arra is alkalmasak, hogy jól megtudjuk, mi történt a többiekkel, megbeszéljük a fontosabb eldöntendő zenekari dolgokat (hogy megyünk, mikor, kivel, hová, mit viszünk, micsinálj, mitnecsinálj, ittlegyé’, stb.)

Mikor épp nem zenélsz, mit csinálsz?

Dolgozom, újságíróskodok Budapesten. Ami nagy kihívás, de feltétlenül izgalmas munka. Egyéb szenvedély az olvasás, már mostanság korántsem olvasok annyit, amennyit szeretnék.

Itt, Budapesten mi a kedvenc helyed?

Szeretem a MÜSZI-t, a Kertemet, és a Skanzenclubot. De a vár körül is élvezet sétálgatni, meg a külvárosi részeket is bírom.

Mesélj az új lemezetekről és a lemezbemutató koncertről? Hova kell menni, mikor és mire készüljön az ember lánya?

A Dürer Kert kistermébe kell jönni szerdán este nyolcra. Lesz nagy mulatság, mert a Teddy Cool és a Nemulass is zenél rajtunk kívül az este folyamán. A Teddy Coolt DH táborból ismerjük, a Nemulass együttest szegedi pajtáskodás során volt szerencsénk megismerni. Szóval azt hiszen kimerítő este lesz, de megéri majd. A koncerten meg lehet kaparintani a lemezt fizikai formátumban is, tehát aki nem elégszik meg az online letöltéssel vagy támogatni akarja a zenekart, annak módja lesz rá. Várunk mindenkit, mert együtt jó.

Kitti

Kategória: Blog | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>