Tabuk nélkül – Szlovákia a választások után

Politikai botrányok, népszámlálás és előrehozott választások. Eseménydús volt az utóbbi pár hónap Szlovákia számára, amelyet csak tetézett a választások eredménye: 1989 után elősször szerzett abszolút többséget egy párt a parlamentben. Mindez rengeteg kérdést, megannyi lehetőséget vet fel a szlovák bel- és külpolitika jövőjének esetében, főként a felvidéki magyarsággal és Magyarországgal kapcsolatban, amelyet vendégeink, Halász Iván és Kocúr László fognak megvitatni.

Halász Iván a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (korábbi Államigazgatási Főiskola, amely a Budapesti Corvinus Egyetem része volt) a Nemzetközi és Európa Jogi Tanszék vezetője és egyetemi docense. Szakterülete az állam- és jogtudományok, valamint a politikatudományok és ezen belül többek között a kelet-közép-európai államok alkotmányos fejlődése is. Eddigi publikációi leginkább magyarul jelentek meg, de írt szlovák és angol nyelven is.

Kocúr László publicista és irodalomkritikus, volt. A Magyar Hírlap pozsonyi tudósítója, az Új Szó Online felelős szerkesztője, 2004-2005 között főszerkesztője. Az újságírás és a blogolás mellett a Szövetségi Cserkésztanács elnöke.

A beszélgetést Kovács Balázs, a Diákhálózat alelnöke vezeti.

Bár nem tudjuk garantálni minden téma aprólékos kitárgyalását, de mindenképp szó lesz a népszámlálási adatokról, a 2012-es választási eredmények miértjeiről, a kormány esetleges jövőbeli terveiről, az ellenzék esélyeiről, a szlovákiai magyar pártok helyzetéről és lehetőségeiről, valamint a szlovák-magyar kormányközi viszony alakulásáról is.

Várunk minden kedves érdeklődőt a 2012. március 27-én, a Paris Texas Caféban (Ráday utca 22), 19:00-tól megrendezésre kerülő értékelő beszélgetésre!

Az esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/208802939219385/

Hangácsi István

Kategória: Akciók | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>