Blog kategória bejegyzései

Blog

Egy felvidéki poéta Budapesten

Szeptemberben elindult az új szemeszter, ami diákkörünk számára azt jelentette, hogy némi vérfrissítés érkezik. Ez annak rendje és módja szerint teljesült is, szép számmal gyarapodtunk (hol vannak már azok a diákkör alapító 2010-11-es évek, amely társaságnak nagy része már befejezte … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Szóljon hozzá most!

Mi lesz Skóciával? – beszélgetés egy skót jogásszal

-          Tárnok Balázs: Csütörtökön népszavazást tartotok Skóciában az ország függetlenségéről. Amennyiben a lakosság nemmel szavaz, az ország az Egyesült Királyság része marad, ha viszont igennel, egy független állam születik Skóciában. Mik a kilátások a várható eredményre? -          Alan Davidson: Ez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog, Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

A legnagyobb Gombaszög – a krasznahorkai tábor elmúlt 6 éve

A gimnáziumi érettségi után, 2009 nyarán látogattam először Krasznahorkára, az akkor még erősen diáktábor jelleget viselő nyári ifjúsági találkozóhelyre. Orosz Előd beszélt rá minket, mondván, ideális hely és esemény a gimnázium utáni, egyetemi élet megkezdéséhez. Igaza volt, meghatározó élményekben volt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog, Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

Én Bárdos Gyulára szavazok

Az alábbi sorok írója nem egy fizetett politikai hirdetés, hanem a pozitív gondolatok és tanulságok miatt értekezett a témában. Amikor pár hónappal ezelőtt az MKP bejelentette, hogy saját köztársaságielnök-jelöltet állít Bárdos Gyula személyében, kissé visszás érzések keringtek bennem. Habár a jelölt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

Legyintés

Pár napja történt velem egy számomra igazán meglepő dolog. A Budapesten töltött évek során még sosem tapasztaltam, hogy kapjak egy „lelegyintést“ azért, mert érsekújvári vagyok! Egy felvidékiekkel teli buli számomra nagyon fontos élmény: lehetőség nyílik megismerni új embereket! Sokszor az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Címke: , | 3 hozzászólás

Ahol popcorn nélkül is élmény a filmnézés – Budapest legművészibb mozijai!

Miért jó művészmoziba járni? Érdekesebb a választék, nincs tömeg, jóval olcsóbb és a film kezdetéig belemerülhetsz a környezet karakterébe. Vegyük hát sorra Budapest – szerintem – legjobb művészmozijait! ArtMozi Hol? Teréz körút 30, az Oktogonhoz közel Az ArtMozi volt a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Címke: , | Szóljon hozzá most!

Balázs, Csilla, Barcelona!

Február elején 3 éjszakát töltöttünk Csillával a katalán fővárosban egy hátizsákos kirándulás keretén belül, hogy meglátogassuk az Erasmusos ismerősöket, illetve körülnézzünk Európa egyik legmozgalmasabb és legsokszínűbb városában. A hátizsákot szó szerint kell érteni, a Wizzairnél ugyanis egy ekkora méretű (45*30*22cm) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Címke: , | Szóljon hozzá most!

Takács Noémi a mi büszkeségünk!

Török Bianka készített interjút Takács Noémivel, a BülBüls énekesnőjével, aki a 2014-es A Dal című műsor felvidéki versenyzője. A zenekar a február 8-i elődöntőben, a Minden mosoly című dallal indul. A peredi származású Noémi, már évek óta az Érsekújvári Rockszínpad … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Címke: , | Szóljon hozzá most!

Hamburger mustra Budapesten

A bejegyzés szerkesztője nagy rajongója a hamburgereknek, minden mennyiségben. Ezen alkalommal 3+1 helyet mutatok be: egy olyan hely, amelyről a legtöbb budapesti egyetemista már hallott, egy szintén széles körökben ismert gyorsétterem, valamint egy kevésbé ismert, feltörekvő étterem hamburgerét, amely nagy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Címke: , | 3 hozzászólás

Jóvilág lesz a Dürer Kertben!

Interjú a Jóvilágvan énekesnőjével, Bokor Rékával Még nem tudod, hol ereszted el a hajad utoljára a könyörtelen vizsgaidőszak előtt? Mi tudjuk! December 11-én a Dürer Kertben lemezbemutató koncertet ad a Jóvilágvan, ezért egy kis ráhangolódásként kikérdeztük a zenekar énekesnőjét, Bokor … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Blog | Szóljon hozzá most!