Érettségi Magyarországon

Felvételidhez szükséges az emelt szintű érettségi? Vagy csak biztosra akarsz menni a pontszámítással? Érettségizz le a szükséges tantárgyakból Magyarországon is! Két időszakban lehet érettségi vizsgát tenni: az előrehozott időpont október-november környékén és a hagyományos május-júniusi.  Február 15-éig, szeptember 5-éig

Jelentkezés menete

A nem magyar állampolgárságú vizsgázók leghamarabb csak végzősként, az utolsó évfolyamban jelentkezhetnek, mindkét érettségi időszakban.

1. Általad kiválasztott középiskola

Középszintű vizsgánál lehetőség van arra, hogy személyesen a vizsgát szervező középiskolában nyújtsd be a jelentkezést, de a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázókat. Ebben az esetben a jelentkezési lapot az iskolától tudod beszerezni és oda is kell leadni.

2. Kormányhivatal

Ha a itt jelentkezel, a kormányhivatal jelöli ki az írásbeli és a szóbeli vizsgák helyszínét, kéri fel a felügyelő tanárokat, az írásbeli dolgozatokat javító pedagógust és a szóbeli vizsgára a kérdező tanárokat. A vizsgahelyszínek többnyire természetesen a középiskolák, de csak a helyszínt biztosítják, ezen kívül semmilyen szerepet nem játszanak a vizsgázó érettségi vizsgájában. (Az érettségi vizsga helyszínéről és pontos időpontjáról is a kormányhivatal értesíti a vizsgázókat.)

A jelentkezési lapot benyújthatod:

A. Postai úton – ekkor letöltheted a www.oktatas.hu honlapról, ezt kitöltés után a szükséges melléklettekkel együtt postázni kell a kormányhivatalnak (a honlapon augusztus közepétől illetve január közepétől töltik fel az aktuális lapot). A kormányhivatalhoz postai úton benyújtott jelentkezésnek magyarországi lakcímet, ennek hiányában magyarországi értesítési címet kell tartalmaznia.

B. Személyesen – ebben az esetben a kormányhivatalban fogod megkapni a jelentkezési lapot, oda is kell visszavinni (erre is augusztus közepétől illetve január közepétől van lehetőség).

Az október – novemberi időszakra a beadási határidő szeptember 5. A május – júniusira február 15. A határidőn túl benyújtott vizsgajelentkezéseket nem lehet elfogadni.

Bővebben a jelentkezésről: http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/gyik?itemNo=3

Korábbi feladatsorok: http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok

Forrás és további információk: www.oktatas.hu

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>