Takács Noémi a mi büszkeségünk!

Török Bianka készített interjút Takács Noémivel, a BülBüls énekesnőjével, aki a 2014-es A Dal című műsor felvidéki versenyzője. A zenekar a február 8-i elődöntőben, a Minden mosoly című dallal indul. A peredi származású Noémi, már évek óta az Érsekújvári Rockszínpad tagja, jelenleg pedig a Kőbányai Zenei Stúdió diákja.

Már évek óta a zenével foglalkozol, mik voltak az első lépések a zenei pályád felé?

Mindig is nagyon szerettem énekelni, aztán 13 évesen az egyik zenész ismerősöm tanácsára elkezdtem gitározni tanulni – de persze csak „tábortüzes“ szinten-, akkor kezdtem el igazából énekelni is.

A Galántai Kodály Zoltán Gimnázium után, Budapesten folytattad a tanulmányaidat. Jelenleg az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió tanulója vagy. Milyen tapasztalataid vannak a nagyvárossal kapcsolatban? Úgy tűnik, egyre több lehetőség nyílik számodra.

Szeretem a nagyvárost, a nyüzsgést, az éjszakai fényeket, és Budapest egyébként is gyönyörű. Valószínűleg itt több a lehetőség, viszont az gondolom, hogy rengeteg nagyon jó zenész van. Igyekszem élni a lehetőségekkel, nyitottnak lenni mindenre.

Pár hónappal ezelőtt az MR2 Petőfi rádióban adtál interjút, ahol először hallhattuk a Csillageső című dalt. Milyen érzés visszahallani a rádióban a saját szerzeményeteket?

Érdekes érzés volt, főleg úgy, hogy a dal végleges verzióját a rádióban hallottam először, enyhén szólva meglepődtem. Szeretném megemlíteni, hogy Demeter Géza és Bruzsa Gábor – szerzőpáros – nélkül ez nem jött volna össze. Mi hárman alkotjuk a BülBülst, egyelőre.

Több zenekarban is játszottál már korábban. Ezek közül melyik volt a legkedvesebb számodra?

Az első nagy kedvencem a Tazajó Quartett volt. Nagyon szerettem velük együtt muzsikálni. Amikor Pestre kerültem énekeltem az Instant Solution-ben, ahol fantasztikusan tehetséges fiatalokkal játszhattam együtt. Szakmailag a legnagyobb kihívás pedig az volt, amikor a Modern Art Orchestra hívott el vendégénekesnek. Profi, tapasztalt muzsikusokkal zenélhettem (és remélem még zenélhetek) együtt, akik nem mellesleg emberileg is nagyon közel állnak a szívemhez. Eközben megalakult a BülBüls is, ami az első igazán saját projektem. Bár a dalokat nem én szereztem, mégis nagyon közel állnak hozzám. Demeter Gézával, Bruzsa Gáborral karöltve toljuk a banda szekerét. Összeverbuválódott végre a zenekar is, így mihamarabb elkezdhetünk koncertezni.

Honnan jött a BülBüls név?

Géza azt mesélte, hogy mikor először hallott engem énekelni a „bülbül szavú rózsák“ jutott az eszébe Arany János Szondi két apródja c. balladájából. Így lettünk mi a fülemülék.

Én személy szerint nagyon kedvelem a dalszövegeiteket. Ezeket közösen írjátok?

A dalok szövegeit Demeter Géza írta. A többségük szerelmi bánata idején született.

Tavaly már énekeltél A Dal című műsorban, ahol Kállay Saunders vokálosaként léptél fel. Idén viszont a „Minden mosoly” című dalotokkal bekerültetek a legjobb 30 versenyző közé. Hogyan készülsz fel a versenyre?

Sokat gitározom.

Neked ki a kedvenced a Dal versenyzői közül?

Azt hiszem nincs kedvencem. Viszont vannak dalok, amik tetszenek, pl: a Honeybeast, Vastag Tomi, vagy Kállay Saunders András dala.

A jövőben készültök kiadni saját lemezt?

Most jelent meg a BülBüls-vel az első 4 dalos kislemezünk, ami Minden mosoly és Csillageső dalunkon kívül 2 teljesen új dalt is tartalmaz és internetes webáruházakban elérhető, már külföldön is.

Mit üzensz a felvidéki magyaroknak, barátaidnak?

Hallgassanak Bülbülst!

 

Február 4-én jelenik meg digitális formátumban a BülBüls négy dalos bemutatkozó kislemeze, és elérhető lesz Magyarországon az összes ismert zenei áruház weboldalán. A jövő héttől pedig a külföldi oldalakról is letölthető lesz. Az eddig a rádiókból ismert két dal (Csillageső, Minden mosoly) mellett két új szerzemény szerepel az EP-n: a Volt már és a Rendbe tettem.

A bejegyzés kategóriája: Blog
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>