Színházba járni jó! – Háy János: Nehéz

Mert nagyszerű randi programnak vagy csak sima kikapcsolódásnak. Munka és iskola után vagy éppen helyett. Mélyebb gondolatok felé terelhet csupán egy-egy jelenete, mondata a darabnak, kiragadva minket a hétköznapok mókuskerekéből. Már az ókori görögök is tudták, hogy nem csupán társadalmi esemény egy-egy színházi alkalom, hanem szükséglete az egészséges városi polgárnak az efajta szórakozás is. Ha szegény, ha gazdag az illető.

Ma a főváros pedi g igazán elhalmozza a kultúrát szomjazókat a hét minden napján darabok tucatjaival.

Így hát hasonló társadalmi eseményre csalogatjuk a kedves Budapesten tanuló felvidékit vagy nem felvidékit!

A csoportoknak szánt kedvezménnyel élve (2000 ft/fő) 20 helyet foglaltunk e hónap utolsó vasárnapjára este hét órára ( tehát szeptember 30-án 19:00-tól) 140 percnyi kemény igazságra a Bárka Színházba.

Háy János író, képzőművész Nehéz című alkotása egy férfiról szól, aki fiatalemberként kerül a fővárosba egyetemi tanulmányai miatt.

Aztán tanári állast szerez a kertészeti egyetemen. Eközben felesége meg két gyereke is lesz. Minden a legnagyobb rendben halad a maga medrében. Azonban szépen elindulva a lejtőn, csak akkor kap észbe, amikor menesztik állásából és felesége is válni akar tőle. A darab előrehaladtával, saját eredőit megismerve jóval általánosabbá válnak főhősünk gondjai. Az író nem kevés társadalom kritikával írta a művet a XXI. század emberéről, aki bármit megtenne csak felelősséget ne kelljen vállalnia tetteiert.

Mindezt kiválló színészekkel egy nagyon jó színházban rendezte: Bérczes László, a Bárka alapító tagja. Főszerepet pedig Mucsi Zoltán játsza, a Kaszás Attila díj 2011-es győztese.

Jegyek limitált számban vásárolhatóak az alábbi e-mailcímen: feketezsuzsanna0@gmail.com

Fekete Zsuzsanna

Kategória: Akciók, Hírek | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>