„Maradunk itt…”- Cseh Tamás emlékest

Kevés olyan előadó van, akinek a dalai 20, 50, 100 év múlva is ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint a megírásukkor. Sosem válnak unalmassá, vagy mennek ki a divatból, mert mindenki megtalálja bennük a számára fontos mondanivalót. Az ilyen zenészek a legendák. Bizton állíthatjuk, hogy Cseh Tamás is közéjük tartozik.

Cseh Tamás

A rendszerváltás előtt azért imádták, mert a színpadra kiállva, egy szál gitárral a kezében megénekelte az igazságot, a hétköznapok krónikása volt. Utána pedig, mert értékeket közvetített, és nem hódolt be a kommersz popiparnak. Rajztanár végzettségű zenész, költő, színész. „Füst a szemében”, az első magyar indián, aki barátaival Bakonybélen megalapította az Indiántábort, mely a rendszertől való fellélegzés és az önfeledt szórakozás szimbóluma lett. Azonban sajnos nem folytathatta sokáig termékeny alkotópályáját, ugyanis 2006-ban tüdőrákot diagnosztizáltak nála, és 2009 nyarán hunyt el, nagy űrt hagyva maga után a magyar zenei életben.

Dalait most Ölvecky András előadásában hallhatjuk. Andris igazi őstehetség, aki már általános iskolás kora óta foglalkozik színjátszással és énekléssel, neve ismerős lehet, hiszen többször megnyerte az országos Tompa Mihály Vers-és Prózamondó versenyt, és a Felvidéki Magyar Rockszínház oszlopos tagja, szerepel például a Napba öltözött leány és a Júdás- a Megfeszített című darabokban. Cseh Tamás dalai mellett Dés László szerzeményeivel járja az országot, a dalokat zongorára áthangszerelve adja elő.

Az este 66 percében majd felcsendülnek olyan gyöngyszemek, mint a Csönded vagyok, Budapest, Rajtammaradt télikabát, vagy az Apa kalapja. A dalok közti szünetekben pedig Zsidek Pál osztja meg velünk Cseh Tamás barátainak a művészről szóló vallomásait. Tehát aki igényes szórakozásra vágyik, és szeretné meghallgatni egy nagyszerű zenész dalait egy másik kiváló zenész előadásában, azt várjuk szeretettel április 26-án, csütörtökön 18 órára a Budapest Jazz Club-ba (1088 Budapest, Múzeum u. 7.).

Recska Mária

Az esemény a facebookon itt található.

Kategória: Akciók | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>